oculaţie


oculaţie
OCULÁŢIE, oculaţii, s.f. Sistem de altoire printr-un singur mugur, scos cu o porţiune de lemn şi de coajă, care se introduce sub scoarţa portaltoiului. – Din germ. Okulation.
Trimis de oprocopiuc, 02.05.2004. Sursa: DEX '98

oculáţie s. f. (sil. -ţi-e), art. oculáţia (sil. -ţi-a), g.-d. art. oculáţiei; pl. oculáţii, art. oculáţiile (sil. -ţi-i-)
Trimis de siveco, 10.08.2004. Sursa: Dicţionar ortografic

OCULÁŢI//E oculaţiei f. Mod de altoire cu ajutorul unui mugure, desprins de planta-mamă cu o porţiune de lemn şi coajă, ce se introduce sub coaja plantei altoite. [G.-D. oculaţiei] /<germ. Okulation
Trimis de siveco, 22.08.2004. Sursa: NODEX

oculáţie, oculáţii, s.f. (înv.) 1. altoire. 2. vaccinare, inoculaţie.
Trimis de blaurb, 15.08.2006. Sursa: DAR

OCULÁŢIE s.f. Sistem de altoire printr-un mugur scos cu o porţiune de lemn şi de coajă, care se introduce apoi sub coaja portaltoiului. [gen. -iei. / cf. fr. oculation, germ. Okulation].
Trimis de LauraGellner, 04.12.2006. Sursa: DN

OCULÁŢIE s. f. sistem de altoire printr-un mugur scos cu o porţiune de lemn şi de coajă, care se introduce apoi sub coaja partaltoiului. (< germ. Okulation)
Trimis de raduborza, 15.09.2007. Sursa: MDN

Dicționar Român. 2013.

Look at other dictionaries:

  • oculată — oculátă (oculáţie), s.f. (înv.) descindere a magistratului pentru examinarea personală a unui fapt. Trimis de blaurb, 13.09.2007. Sursa: DAR …   Dicționar Român


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.